19 Ekim 2011 Çarşamba

Kanla Beslenen Şovenler ve 24 'Can'

 ''Ateşi harlı delikanlılar. Ne şehit, ne kahramanlar... Düşmansız bir savaşta, düştüler kalkmayacaklar.''

   Yukarıdaki sözler Teoman ve Mor ve Ötesi'nin Erdal Eren ile, Erdal Eren'in öldürdüğü yalanının kamuoyuna yutturulduğu genç asker anısına yazdığı şarkının sevdiğim sözleridir. Ne zaman malum bölgeden bir can kaybı haberi gelse, aklıma gelir bu sözler.

 Pkk bu sabah hükümetin ve Abdullah Gül'ün son dönemdeki ''Kürt politikası''na bu sabahki karakol baskınlarıyla cevap verdi. 5 Pkk'lıyla beraber 24 askerin de hayatını kaybettiği söyleniyor. Fakat kuvvetle muhtemel ki sayı daha fazla. Pkk ile yakınlığıyla bilinen Fırat News, bir askerin telsizdeki ifadeleri ve Pkk'nın bugünle ilgili yaptığı açıklamayı kaynak alarak ölü sayısının 100'ün üstünde olduğunu yazdı. Durum gerçekten çok acı, çok üzücü... Bu acıya saygımdan dolayı üzerine çok konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum.

   Benim asıl kafamı kurcalayan facebook/twitter ortamından vatan kurtaran, özellikle Twitter'dan yaşanan acıyla ilgili insanlara şovenizm, kan kokusu, saldırganlık aşılayan lavuklar. 2 profile ayrılıyor bu tipler: ergenler ve hala ergenliğin kafasını yaşayanlar. Neymiş; Atatürk 1 subay ölünce ''Menemen'i yıkın.'' demiş. Vay vay vaymış... Neymiş; kandil basılmalıymış da bu iş halledilmeliymiş, neymiş; çözüm aramak manasızmış, hepsinin derisini düzmek lazımmış. Bunların kafasını yaşayan arkadaşlara her şeyi anlatmadan önce şunu söylemek lazım: ''Kandil'i basıp yerle bir edebilecek olsaydın, çoktan yapmıştın arkadaşım.''

  24 saat ''asalım, keselim'' çığırtkanlığı yapan bu salatalara ''3 tanesinin ismini say'' desek, maalesef bilmez. Neden? Çünkü o arkadaş insanın değil, sloganın derdinde. Çünkü o arkadaşın derdi giden can değil, sanal ortamdan milliyetçi egosunu yükseltmek. Çünkü o arkadaş için giden 'can' değil, bıdı bıdı edilmesi gereken yeni bir konu. Evet ''bıdı bıdı''yla özetliyorum twitter/facebooktan koparılan feryatları. Neden mi? Çünkü konuya dair derin bilgi yok, çözüm önerisi yok. ''Yav bu adamların derdi ne?'' demek yok, teori yok. Varsa yok vatan millet sakarya...


 İşte burada asıl acı olan şu maalesef: Bu bahsettiğim arkadaşlar için önemli olan giden ''can'' değil, giden canın milliyeti, uğrunda öldüğü devlet vs.. Bu yüzden bu lavuklar ''Şu savaş bitsin artık!'' demek yerine ''Kandili basarız!!!!!111birbir'' diyebiliyorlar. Olay birilerinin ölmesi, ocaklara ateş düşmesi falan değil, olay: Pkk'nın her saldırıda bu arkadaşların ulusal egolarını, milliyetçilik dürtülerini ezmesi. Bu kadar geniş kitlelerdeki genel kompleksin sebebi budur. Farkında olsunlar ya da olmasınlar giden cana değil, ezilmekte olan aidiyet duygularına üzülüyor insanlar. Bu durumu uzaktan izlerken de çıldırasım geliyor işte. Ölen insanlara bir saygısızlık olarak görüyorum bu samimiyetsizliği. İyi ki açmışım şu blogu da içimizden geçeni 140 karaktere takılmadan ifade edebiliyoruz.


Kim okuycak bunu amk diyen ibneler için özet: Anan zaaaa xd


                                                                                                                                                                                                                                                 http://twitter.com/#!/alperbeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklına gelen bir şey varsa yaz.