20 Ekim 2011 Perşembe

Sefiller'in Fantine'i Anne Hathaway

  The King's Speech ile geçen sene Akademi Ödülleri'nde  en iyi yönetmen heykelciğini evine götüren Tom Hooper, bu kez Victor Hugo'nun efsane eseri Sefiller için kolları sıvadı. Hooper'dan pek hazetmesem de bu filmin hazırlık sürecindeki disiplin ve ciddiyeti güzel bir iş ortaya koyacağını gösteriyor.

   Daha önce Jean Valjean karakterini canlandıracak başrolün Hugh Jackman olacağını öğrenmiştik. Bana göre Victor Hugo'nun çizdiği en başarılı karakterlerden biri olan polis müfettişi Javert rolünde ise yine pek hazetmediğim Russell Crowe karşımızda. Aynı zamanda Madam Thenardier'le Helena Bonham Carter da kadroda.


  Eseri çok sevmeme rağmen filmde bu noktaya kadar sevmediğim oyuncular(Helena dışında) yer alıyordu. Gelen son habere kadar.. ''Beyaz kadın'' severlerin en büyük favorilerinden, aynı zamanda perdedeki performansıyla da son yıllarda hızla yükselen Anne Hathaway de son olarak kadroya katılan isim. Hathaway, Fantine karakterine hayat verecekmiş. Eseri okuyanlar Fantine'in Hathaway için ne kadar çetin bir sınav olacağını tahmin edebilirler. Natalie Portman'ın Black Swan ile rüştünü ispat etmesinden sonra bir diğer ''romantik komedilerin iyi oyuncusu'' etiketli yıldız Anne Hathaway'den de aynı başarıyı bekliyorum.

 Hathaway'e yıllardır güzelliğinden dolayı sempati duyar, hiçbir filmini izlemezdim. Şimdi izlenebilecek filmlerde de oynamaya başlamasıyla tadından yenmez bir kadın oldu. Bilenler bilir; Hathaway Christopher Nolan'ın gelecek sene vizyona girecek 'The Dark Knight Rises' ında da yer alacak. Böylece bu 2 filmle kariyerini çok daha farklı bir yola sokmuş olacak. Ne diyelim... Ailecek severek izliyoruz.

Bu arada filmin adı: Les Misérables ve 2012'nin 2. yarısında vizyonda olacak.

http://twitter.com/#!/alperbeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklına gelen bir şey varsa yaz.